Hoogfrequent heien

Zieleman Heiwerken

Hoogfrequent heien

Hoogfrequent heien: wat is dat nu eigenlijk? Voordat we ingaan op de term ‘hoogfrequent’, zullen we eerst toelichten wat heien is en op welke manier wij dit aanpakken. Dat heiwerken zeer belangrijk voor bouwprocessen zijn, is namelijk wel duidelijk. Maar hoe dit precies zit en welke manieren er bestaan, dat is voor veel mensen nog onduidelijk. Hoe dan ook, voor alle soorten heiwerken kunt u bij Zieleman Heiwerken terecht. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? We stellen onze mogelijkheden graag aan u voor!

Hoogfrequent heien uitgelegd

Een woning of gebouw leunt altijd op een fundering. Deze fundering staat op de bovenste laag van de grond. Deze bovenste laag is in de meeste gevallen te zacht om op te leunen, met als levensgevaarlijk gevolg dat de grond gaat verzakken. Men moet er dus voor zorgen dat de fundering niet leunt op de zachte grond, maar op de eerstvolgende (in de diepte) harde, sterke grond. En dat is waar wij 'heien' voor inzetten.

Voordat de fundering er ligt, plaatsen wij palen in de grond. Deze palen leunen op de harde grondlaag en zijn qua lengte afgestemd op de funderingshoogte. Oftewel, ze zijn precies zo lang dat de fundering ermee op de harde grond kan leunen. Dit heien kan op verschillend manieren, waaronder dus door middel van hoogfrequent heien.

Hoogfrequent Heien

Wanneer kiest u voor hoogfrequent heien?

Voordat duidelijk is wanneer u voor hoogfrequent heien kiest, moet eerst duidelijk zijn op welke manieren Zieleman Heiwerken heit. We zetten de drie manieren voor u op een rij. Alvorens een van deze werkwijzen uit te voeren wordt altijd een bodemonderzoek gedaan, om te bepalen tot welke diepte we moeten heien.

  • Door middel van een heiblok (ook wel een valblok genoemd) wordt er op de kop van de paal geslagen. Dit wordt ook wel eens met een hydraulische hamer gedaan. De paal stopt met zakken wanneer de bodem is bereikt.
  • We laten het heiblok vallen in de paal, totdat deze de harde grond heeft bereikt.
  • Met een zogenaamd trilblok drijven we de paal met trillingen de grond in. Binnen deze methode kan men laagfrequent of hoogfrequent heien.

Kortom, wilt u gebruik laten maken van de trillingsmethode, dan hoort hoogfrequent heien tussen de opties. Hier komt een frequentie bij kijken van 25 tot 40 Hz (Hertz), terwijl bij laagfrequent heien het aantal Hz tussen de 5 en 25 zal zijn. Hoogfrequent heien zal eerder het gewenste resultaat behalen, maar brengt wel mee neveneffecten met zich mee, zoals bijvoorbeeld het veroorzaken van overlast in de omgeving.

Meer weten over hoogfrequent heien?

Nu u een beeld van hoogfrequent heien heeft, kunnen we ons goed voorstellen dat u nog wat vragen heeft. Van welke methode wij gebruik maken, hangt af van uw situatie. We vragen u daarom contact met ons op te nemen, zodat we samen kunnen bepalen, hoe wij voor u gaan heien. Hopelijk tot binnenkort!

Waarom Zieleman Heibedrijf

Maatwerk voor een scherpe prijs

Voor bedrijven en particulieren

Door heel Nederland

Alles in eigen beheer

Professioneel heibedrijf nodig?

Wij weten precies wat goede heiwerken zijn.
Daarom zorgen we dat projecten trillingsarm en zorgvuldig worden uitgevoerd.
Neem contact op of vraag een offerte aan!

Offerte aanvragen

of bel direct 06 - 546 550 42

Een Vrijblijvende offerte aanvragen

Vul uw gegevens in en vraag vrijblijvend een offerte aan