Heiwerken

IJzersterk in klein heiwerk

Heiwerken van Zieleman

Het is altijd een bijzonder moment als de eerste paal van uw woning of uw bedrijfspand de grond in gaat. Wij staan graag met u en onze heiwerken aan de solide basis van uw nieuwe huis of bedrijfspand. Hierbij gebruiken wij de juiste technieken om voor u het beste resultaat te realiseren.

Wat zijn heiwerken?

Bij heiwerken worden palen in de grond gebracht. Deze palen dienen als basis van een goede fundering. Het heien kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Voor het heien is het belangrijk een goed bodemonderzoek te doen om te zorgen dat de palen stevig geplaatst worden.

Het heien wordt onder andere gedaan door middel van het continue slaan met een heiblok, een impacthamer of het laten vallen van de paal in een valblok. Bij het niet goed uitvoeren van het heien kan de heipaal kapot geheid worden. Er ontstaan dan trillingen in de omgeving. Het is belangrijk om een professioneel bedrijf in te schakelen. Bij Zieleman Heiwerken hebben wij jarenlange ervaring  en kennis met verschillende projecten en heiwerken.

Wanneer heiwerken toepassen?

De grond bestaat uit verschillende lagen. Het kan zijn dat de vaste grond erg diep zit, in dat geval moet eerst geheid worden voor aan de rest van de fundering begonnen kan worden. Dit voorkomt dat een gebouw later gaat verzakken en scheuren.

Om te zorgen dat er diep genoeg geheid wordt moet er een sondering, oftewel een bodemonderzoek, uitgevoerd worden. Tijdens het bodemonderzoek wordt gekeken waar de vaste grond zit. De bovenste laag grond is in Nederland meestal erg zacht. Hoe dieper in de grond, hoe harder de grond wordt. Sommige zandlagen zijn zo hard als beton, dit wordt vaste grond genoemd. De vaste grond is de plek waar de heipalen moeten komen.

Manieren van heiwerken

Elk project vraagt om een unieke aanpak en dus een ander type heiwerk. Neem bijvoorbeeld een beperkte werkruimte of een ruimte waar een geluidsarm geheid moet worden. Het heien van stalen buizen brengt trillingen met zich mee. Met trillingsarm heien beperken wij de overlast voor zowel natuur als de omgeving tot een minimum. Wij staan bekend om trillingsarm heiwerk. Heien wordt door ons gedaan in de buis zelf en niet bovenop, hierdoor ontstaan vrijwel geen trillingen. Door middel van elektrisch lassen worden de buizen aan elkaar verbonden. Doordat onze machine vrij klein van afmeting is, kunnen wij ook werken op plekken met beperkte ruimte. Uiteraard willen we de omgeving van de bouwplaats zo weinig mogelijk belasten met hinder. Dat geldt voor omwonenden, maar ook om schade aan monumenten en andere gebouwen te voorkomen. Tijdens de uitvoering houden wij zo veel mogelijk rekening met de omgeving.

Verschillende palen

Elk project heeft een andere aanpak nodig. Voor deze verschillende heiwerken zijn verschillende palen nodig. Zo kan een heiwerk bestaan uit stalen buispalen en raketpalen. Wij kunnen palen heien voor u. Tevens zijn wij gespecialiseerd in:

  • Aanbouw
  • Bijkeuken
  • Serres
  • Carport
  • Tuinmuur
  • Garage
  • Funderingsherstel

Heeft u een bouwproject wilt u weten wat onze mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op.

Heiwerken Door Zieleman

Funderingsherstel

Naast een nieuwe fundering voor een bouwwerk plaatsen kunnen wij ook funderingsherstel voor u uitvoeren. Ziet u bijvoorbeeld scheuren in de muur, staat uw vloer scheef en klemmen uw ramen of deuren? Dan kan het zijn dat de fundering ingezakt is of zelfs instabiel. In dat geval moet een funderingsherstel plaatsvinden om onveilige situaties te voorkomen.

Bij funderingsproblemen is het van groot belang om actie te ondernemen. Laat daarom een expert langskomen om het probleem vast te stellen. Dit voorkomt grote schade en gevaarlijke situaties. Het stabiliseren van een fundering kan aan de hand van verschillende methodes. De toegepaste methode is afhankelijk van de ondergrond.

IJzersterk in klein heiwerk

IJzersterk zijn wij in heiwerk, vooral in klein heiwerk. Moeilijk bereikbare ruimtes zijn voor ons geen probleem. Sterker nog, het is onze specialisatie. Met onze moderne machines kunnen wij in vanuit verschillende hoeken heien. Hierdoor is het voor ons mogelijk om hoge kwaliteit te leveren bij heiwerk met beperkte ruimte. Heiwerken vormen de basis van uw woning of bedrijfspand, onze professionaliteit vormt de basis voor uw vertrouwen. Wij streven naar een optimale samenwerking met u om zo het maximale resultaat te behalen.

Heiwerken en meer

Bij Zieleman Heiwerken verzorgen wij onder andere voor funderingstechnieken, heiwerken en het aanbrengen van boorpalen. Dit doen wij met hypermoderne machines die wij zelf ontwikkelen en produceren. Met deze machines kunnen wij stalen buispalen op verschillende manieren in de grond aanbrengen en beperken wij de trillingen tot een minimum. Om altijd de goede kwaliteit te leveren blijven wij ons doorontwikkelen. Wij werken voortdurend aan verbetering van de techniek en onze machines. Ons doel is om uitzonderlijke situaties op een creatieve wijze op te lossen zonder in te leveren op kwaliteit. Heeft u meer vragen of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Heiwerk prijzen

De prijs van uw heiwerk is geheel afhankelijk van het project. Zoals gezegd is elk project anders en vergt dan ook een unieke aanpak. Wij bekijken graag de mogelijkheden met u en komen samen met u tot een passende oplossing. Wilt u weten wat de kosten zijn voor u project? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.

Waarom Zieleman Heibedrijf

Maatwerk voor een scherpe prijs

Voor bedrijven en particulieren

Door heel Nederland

Alles in eigen beheer

Meer heiwerken

Heiwerken

Funderingstechnieken

Terras onderheien

Trillingsarm heiwerk

Stalen buispalen heien

Boorpalen aanbrengen

Deskundig advies van een ervaren heibedrijf

Zieleman is uw professional op het gebied van bodem- en funderingstechniek.
Zoekt u een ervaren partner voor het heien van buispalen of raketpalen?
Neem dan contact op met ons!

of bel direct 06 - 546 550 42

Een Vrijblijvende offerte aanvragen

Vul uw gegevens in en vraag vrijblijvend een offerte aan