Funderingstechnieken

Zieleman Heiwerken

Door de jaren heen hebben we een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van bodemtechnieken. Wij realiseren een stabiele fundering met behulp van funderingstechnieken, technieken die passend zijn bij het bouwwerk en de ondergrond. Door deze jarenlange ervaring kunt u letterlijk, op ons bouwen.

Wat zijn funderingstechnieken?

Funderingstechnieken zijn technieken die gebruikt worden om een ondergrond, de fundering, te verstevigen. Met deze technieken wordt gezorgd voor een stevig en veilig basis van een pand of terras. Het verstevigen van een fundering kan met verschillende technieken worden uitgevoerd.

Aan de hand van een analyse van de grond kan wordt naar het bouwwerk gekeken en de manier waarop dit bouwwerk geconstrueerd wordt. Indien alles in kaart gebracht is, kan er bepaald worden welke funderingstechniek aangebracht gaat worden. Deze funderingstechnieken kunnen variëren van een vloerplaat tot een paalfundering.

Funderingstechnieken

Waarom funderingstechnieken toepassen?

Een fundering is de basis onder ieder bouwwerk. Met een goede fundatie is een bouwwerk constructief veilig. Om te zorgen dat een bouwwerk jarenlang mee kan is het dan ook van belang om een goede fundering te hebben. Dit is te bereiken door het toepassen van passende funderingstechnieken.

Het toepassen van de juiste funderingstechnieken is erg belangrijk om een veilige bouwconstructie te kunnen creëren. Hierbij moet de fundatie de druk van een bouwwerk goed verdelen. Dit voorkomt inzakking en scheef staan. Er zijn diverse funderingen inzetbaar die verschillen in gewicht, samenstelling en draagkracht.

Bodem- en funderingstechnieken is dé basis voor elk bouwwerk

De Nederlandse bodem is zeer divers wat betreft de opbouw van grondsoorten en grondlagen. Wij leveren en verzorgen grondkerende constructies en innovatieve ankertechnieken voor keerwanden en kelders. Ook verzorgen wij systemen voor de beheersing van het grondwaterniveau en infiltratiesystemen voor gebouwen op ‘staal’, ter voorkoming van palenrot en het indrogen van de bodem. Voor het creëren van een veilige en stabiele basis gebruiken wij funderingstechnieken. Inmiddels zijn er diverse methoden om te funderen:

  • Vloerplaat – dit is een goede oplossing voor gebieden met een diepe draagkrachtige grond. een ondergrond zonder kelder. Het beton wordt dan rechtstreeks op de grond gestort en niet op andere ondersteunende fundamenten.
  • Paalfundering – bij een dragende grond dieper dan 5 meter is een dieptefundering nodig. Er worden dan palen van de grond in geheid om belangrijke dragende punten.
  • Caissonfundering – dit wordt vaak toegepast bij diepe kelders of ruimtes die gedeeltelijk onder water komen. Er wordt een gedeelte uit de grond gegraven waar vervolgens een constructie van beton of staal in wordt gezet.

Hoe gaan wij te werk?

Bij Zieleman Heiwerken zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van diverse funderingstechnieken. Wij hebben veel kennis van de ondergronden die in Nederland voorkomen. Deze kennis van de Nederlandse bodem en bodemtechnieken ziet u ook terug in onze funderingstechnieken. Want de basis onder elk bouwwerk is toch echt een goede fundering.Voordat we daarmee kunnen beginnen, wordt onderstaand stappenplan nauwkeurig doorlopen.

  • Een uitgebreide analyse van de ondergrond.
  • Onderzoek naar het bouwwerk en de constructie hiervan. Een ondergrondse parkeergarage vergt immers een andere aanpak dan een woning.
  • Met deze informatie bepalen met welke technieken we de fundatie gaan aanbrengen.

Uiteraard willen we de omgeving van de bouwplaats zo weinig mogelijk te hinderen. Dat geldt voor omwonenden, maar ook om schade aan monumenten en andere gebouwen te voorkomen. Tijdens de uitvoering houden wij zo veel mogelijk rekening met de omgeving.

Funderingstechnieken met stalen buispalen

Stalen buispalen zijn in de grond gevormde palen. Deze palen worden opgebouwd uit stalen buissegmenten. Stalen buispalen worden vaak ingezet bij beperkte ruimtes. Het heien van stalen buispalen is vrijwel trillingsarm en veroorzaakt weinig geluid.

Stalen buispalen worden bijvoorbeeld gebruikt in bestaande gebouwen, onder viaducten of in achtertuinen. Het gebruiken van stalen buispalen is een funderingstechniek die snel inzetbaar is, daarbij is het flexibel. Zo het kan voor zowel kleine projecten als op onderdelen van grote projecten ingezet worden. Wil je meer weten over funderingstechnieken met stalen buispalen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Funderingsherstel

Het kan zijn dat uw huidige fundering herstelt moet worden. Ziet u bijvoorbeeld scheuren in de muur, staat uw vloer scheef en klemmen uw ramen of deuren? Dan kan het zijn dat de fundering ingezakt is of zelfs instabiel. In dat geval moet een funderingsherstel plaatsvinden om onveilige situaties te voorkomen.

Vermoedt u funderingsproblemen? Laat een expert bij u op locatie komen om het probleem vast te stellen. Hierbij is het belangrijk om actie te ondernemen. Een verzakking kan namelijk voor grote schade en gevaarlijke situaties zorgen. Een bestaande fundering verstevigen kan aan de hand van verschillende methodes. Welke methode wordt toegepast is afhankelijk van de bodem.

Ons aanbod

Bij Zieleman Heiwerken zorgen wij onder andere voor funderingstechnieken, heiwerken en het aanbrengen van boorpalen. Deze werkzaamheden voeren wij allemaal uit met hypermoderne machines die wij zelf ontwikkelen en produceren. Met deze machines kunnen wij stalen buispalen op verschillende manieren in de grond aanbrengen. Voor heien creëren wij een valblok in de buis heien dankzij de hulp van heihamers en heimachines. Met deze machines beperken wij de trillingen tot een minimum. Wij werken voortdurend aan verbetering van de techniek en onze machines.

Ons doel is om uitzonderlijke situaties op een creatieve wijze op te lossen zonder in te leveren op kwaliteit. Heeft u meer vragen of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? We steleln de verschillende mogelijkheden graag aan u voor. Onze medewerkers staan u graag te woord.

De kosten van funderingstechnieken

De prijs van funderingstechnieken geheel afhankelijk van het project. Elk project is anders en vergt een unieke aanpak. Wij bekijken graag de mogelijkheden en komen samen met u tot een geschikte oplossing. Benieuwd naar onze mogelijkheden? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.

Waarom Zieleman Heibedrijf

Maatwerk voor een scherpe prijs

Voor bedrijven en particulieren

Door heel Nederland

Alles in eigen beheer

Deskundig advies van een ervaren heibedrijf

Zieleman is uw professional op het gebied van bodem- en funderingstechniek.
Zoekt u een ervaren partner voor het heien van buispalen of raketpalen?
Neem dan contact op met ons!

of bel direct 06 - 546 550 42

Een Vrijblijvende offerte aanvragen

Vul uw gegevens in en vraag vrijblijvend een offerte aan