Funderingstechnieken

Wat zijn funderingstechnieken?

Wat zijn funderingstechnieken? En, hoe wordt bepaald welke techniek nou past bij welke constructie? U vraagt zich vast af welke variabelen meespelen in de bepaling van de funderingstechniek.

Aan de hand van een analyse van de grond kan er naar een bouwwerk gekeken worden en de manier waarop dit bouwwerk geconstrueerd wordt. Indien alles in kaart gebracht is, kan er bepaald worden welke funderingstechniek aangebracht gaat worden.

Funderingstechnieken Zieleman

Bij Zieleman zijn wij gespecialiseerd in funderingstechnieken. Door de jaren heen hebben wij een ruime ervaring opgebouwd op het gebied van bodemtechnieken. Door deze lange ervaring kunt u, letterlijk, op ons bouwen met onze bodem- en funderingstechnieken.

Kennis van bodem en bodemtechnieken

De Nederlandse bodem is zeer divers voor wat betreft de opbouw van grondsoorten en grondlagen. Wij leveren en verzorgen grondkerende constructies en innovatieve ankertechnieken voor keerwanden en kelders. Ook verzorgen wij systemen voor de beheersing van het grondwaterniveau en infiltratiesystemen voor gebouwen op ‘staal’, ter voorkoming van palenrot en het indrogen van de bodem. De kennis van de Nederlandse bodem en bodemtechnieken ziet u ook weer terug in onze funderingstechnieken. De basis onder elk bouwwerk is de juiste fundering!

Alvorens toepassing van funderingstechnieken

Voordat wij daarmee kunnen beginnen ondernemen we eerst een aantal belangrijke stappen:

  • Wij maken een uitgebreide analyse van de ondergrond
  • Wij bekijken het bouwwerk en hoe dat wordt geconstrueerd. Een ondergrondse parkeergarage vergt immers een andere aanpak dan een woning
  • Met deze informatie bepalen wij met welke bodem- en funderingstechnieken de fundatie wordt aangebracht

Uiteraard willen wij de omgeving van de bouwplaats zo weinig mogelijk belasten met hinder. Dat geldt voor omwonenden, maar ook om schade aan monumenten te voorkomen

Omgeving is doorslaggevend voor fundering en funderingstechniek

De omgeving is ook de bepalende factor voor het kiezen van de funderingstechniek. Wanneer de overlast echt minimaal is, drukken we de damwanden in de grond met perssystemen en worden de funderingspalen de grond in geboord. Dit gebeurt trillingsvrij en dus ook minder storingsgevoelig.

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Of heeft u zelf een bouwplan waarbij u advies nodig heeft? Neem vrijblijvend contact met ons op en we vertellen u graag meer!

Waarom Zieleman Heibedrijf

Maatwerk voor een scherpe prijs

Voor bedrijven en particulieren

Door heel Nederland

Alles in eigen beheer

Een Vrijblijvende offerte aanvragen

Vul uw gegevens in en vraag vrijblijvend een offerte aan